Header Bergman Postma1

Houd je hypotheek opnieuw tegen het licht

Houd je hypotheek opnieuw tegen het licht

Tussen 2006 en 2008 werd voor meer dan 335 miljard euro aan hypotheken verstrekt in Nederland. Veelal met een rentevastperiode van 10 jaar. Dit betekent in de praktijk dat bijna de helft van de mensen met een hypotheek de komende 3 jaar een voorstel van de bank krijgt voor een nieuwe rentevastperiode. Ben jij een van deze mensen? Dan is het een goed moment om je hypotheek eens kritisch tegen het licht te houden.

In 10 jaar verandert er veel

Het renteniveau is voor de mensen die destijds een hypotheek afsloten inmiddels een stuk lager. Een lagere rente betekent bijna altijd lagere maandlasten en dat is natuurlijk goed nieuws. Ook op persoonlijk vlak, qua werk en financiƫn zullen de meeste mensen er anders voor staan dan 10 jaar geleden. Wellicht geldt dit ook voor jou.

Meer financieel bewustzijn

Bovendien gaan veel mensen sinds de financiƫle crisis een stuk bewuster om met zaken als geld, lenen en beleggen. Grote kans dat jij, met de wetenschap van nu, 10 jaar geleden andere keuzes had gemaakt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je aflosvorm. Los je af in beleggingen of een andere constructie waar je niet zo tevreden over bent? Hoe verhoudt je aflossing zich tot jouw pensioendatum, is daar in het verleden goed over nagedacht? En hoe zat het ook alweer bij overlijden, was dat wel goed geregeld?

Wat zijn voor jou de mogelijkheden?

Met de juiste input vooraf kunnen wij in een gesprek aangeven wat jouw mogelijkheden zijn. Is het handig om bij de huidige geldverstrekker te verlengen? Of zijn er betere opties? Wellicht kun je door de lagere rente wel beter en meer aflossen dan in de huidige hypotheek en ben je zelfs daarmee goedkoper uit dan nu. Wil je met ons in gesprek? Maak dan een paar maanden voordat jouw rente afloopt een afspraak met ons.

Heb je vragen over je hypotheek?

Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, of mailen

0515-335142
mailen

wij helpen jouw lastige zaken

begrijpelijk te maken