Header Bergman Postma1

Het nut van een rechtsbijstandverzekering

het nut van een rechtsbijstandverzekering

De buurman wil gaan uitbouwen en haalt daarmee letterlijk het (zon)licht uit je ogen. Mag dat zomaar? Kan je er wat tegen doen? Ja, dat kan met een rechtsbijstandverzekering. Wil jij weten of een rechtsbijstandverzekering een goede oplossing voor jou? Lees dan even verder.

Gelijk hebben betekent niet altijd gelijk krijgen

Het mooie grote TV scherm dat na lang sparen toch aan de muur hangt vertoont kuren en de goedwillende leverancier heeft het apparaat al drie keer vervangen. Heb je dan uiteindelijk recht op teruggave van het aankoopbedrag? Iemand wordt geopereerd, maar de arts maakt een ernstige fout. Blijvende invaliditeit is het gevolg. Hoe kom je als slachtoffer aan je recht?

Voorkom hoge eenmalige kosten

Een mogelijke oplossing is de rechtsbijstandverzekering. Een van de risico’s die je in het leven loopt is geconfronteerd worden met kosten voor plotselinge rechtshulp die je nodig hebt. Je kunt wel vinden dat je in je recht staat, maar hoe haal je je recht? Je kunt uiteraard een advocaat inschakelen. In de praktijk zien veel mensen hiervan af vanwege de kosten van een advocaat. En hoe lang heeft hij nodig om de (recht)zaak tot een goed einde te brengen? Bovendien zijn de advocaatkosten niet de enige kosten. Zo zijn er de proces- en gerechtskosten en de kosten van getuige-deskundigen.

Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische bijstand. Je krijgt geen geld om zelf een advocaat in de arm te nemen maar je krijgt een jurist toegewezen vanuit de verzekeraar. Deze jurist staat jou bij en wordt betaald door de verzekeraar. Er is meestal geen eigen risico, wel moet er een bepaald financieel belang zijn voor er recht is op bijstand. Dit is gemiddeld € 250,- maar verschilt per verzekeraar.

Hoe werkt een rechtsbijstandverzekering?

Wanneer je een verzoek tot rechtsbijstand doet volgt er eerst een intake. De jurist zal een inschatting maken van de kans van slagen en dit met jou bespreken. Vervolgens stemmen ze met jou af hoe jouw zaak verder wordt opgepakt. Indien er uiteindelijk een rechtszaak volgt heb jij recht op een advocaat, deze mag je zelf kiezen. Bij het afsluiten van een verzekering worden bestaande geschillen of redelijkerwijs te verwachten geschillen uitgesloten van dekking.

Wij vinden een rechtsbijstandverzekering voor veel mensen een nuttige verzekering. Door maandelijks een premie te betalen ben je verzekerd van hulp en worden eenmalige hoge kosten voorkomen.

Wil je meer weten over de rechtsbijstandverzekering? Neem dan contact met ons op.

Wij horen graag van jou!

0515-335142

mailen

wij helpen jouw lastige zaken

begrijpelijk te maken